Feqiye Teyran - Kuşların talebesi Feqiyê Teyran'ın memleketi; Müküs/Bahçesaray (3) - HyeTert : Feqiyê teyran bir kürt ozanıdır ve kürtçeyle şiir yazan en eski ozanlardan bir tanesidir.

Feqiye Teyran - Kuşların talebesi Feqiyê Teyran'ın memleketi; Müküs/Bahçesaray (3) - HyeTert : Feqiyê teyran bir kürt ozanıdır ve kürtçeyle şiir yazan en eski ozanlardan bir tanesidir.. See more of feqîyê teyran û melayê cizîrî on facebook. Feqiyê teyran kitapları, incelemeleri ve yorumları, kitaplarından alıntılar ve sözler, kitaplarını kürt tasavvufi halk edebiyatının ilk temsilcilerindendir.feqıyê teyran;aşkın ve sevginin şairi olarak da. Teyr u tuyur lê cevîn, şev u rojê ne razan. Kürt edebiyatı tarihi'nde büyük bir şair, filozof. Feqiyê teyran (born mir mehemed, kurdish:

Nufuz sahibi olmayı, emirlik yapmayı bir kenara yıllar sonra babasının konağına döner feqiye teyran. Feqiyê teyran, hakkari'ye bağlı mûks. Feqiyê teyran (born mir mehemed, kurdish: Feqîyê teyran û melayê cizîrî. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Küllerinden doğan şair: Feqiyê Teyran - Timeturk: Haber, Timeturk Haber, HABER, Günün haberleri ...
Küllerinden doğan şair: Feqiyê Teyran - Timeturk: Haber, Timeturk Haber, HABER, Günün haberleri ... from img.timeturk.com
Kürt edebiyatı tarihi'nde büyük bir şair, filozof. Axavtina feqiyê teyran bi avê re. İsmet kılıçaslan bu yayımı latin harflerine çevirip dîwana feqiyê teyran: Feqîyê teyran feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Diğer bütün eski kürt şairleri gibi bir i̇slam bilgini olan feqıyê teyran i̇slami bir aile içinde büyümüş, i̇slam'ı hakkıyla yaşamış bir şairdir. Feqiyê teyran için yapılan yorumları okuyabilirsiniz. Şair feqiyê teyran hayatı ve hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Feqiyê teyran (born mir mehemed, kurdish:

Kürt edebiyatında önemli bir şair, masal ve destan yazarıdır.

Feqiyê teyran bir kürt ozanıdır ve kürtçeyle şiir yazan en eski ozanlardan bir tanesidir. Feqiyê teyran şiirleri için tıklayın. Teyr u tuyur lê cevîn, şev u rojê ne razan. Teyrân şiirlerini bir divanda toplamamış, bazı şiirleri ilk defa aram çaçan m. Şair feqiyê teyran hayatı ve hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. İsmet kılıçaslan bu yayımı latin harflerine çevirip dîwana feqiyê teyran: Eli heriri ve melayê cizirî'dır. En önemli eseri hespê reş'tir (kara at). Feqiyê teyran, kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Feqîyê teyran feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. He is best known for his work zembîlfiroş, and is also credited for writing the first literary account of the battle of dimdim which took place in 1609 and 1610. Miladi takvime göre ise 1561veya 1563'tür. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Şair feqiyê teyran hayatı ve hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Diğer bütün eski kürt şairleri gibi bir i̇slam bilgini olan feqıyê teyran i̇slami bir aile içinde büyümüş, i̇slam'ı hakkıyla. Feqîyê teyran feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Feqîyê teyran, i̇slâmiyet'ten sonraki üç büyük kürt şairinden biridir. Feqiyê teyran bir kürt ozanıdır ve kürtçeyle şiir yazan en eski ozanlardan bir tanesidir.

Feqîyê Teyran ve Seydası | Movie posters, Movies
Feqîyê Teyran ve Seydası | Movie posters, Movies from i.pinimg.com
Teyrân şiirlerini bir divanda toplamamış, bazı şiirleri ilk defa aram çaçan m. Feqiyê teyran, kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Feqiye teyran aslında bir kürt emirinin oğludur. Seîd dêreşî), i̇stanbul 2011, neşredenin girişi, s. Şair feqiyê teyran hayatı ve hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Diğer klasik edebiyatçılardan farklı olarak şiirlerinin yanı sıra manzum eserler de yazmıştır. Feqîyê teyran feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. En önemli eseri hespê reş'tir (kara at).

* ey av û av ey av û av ma tu bi eşq û muhbet î mewc û pêlan kürt edebiyatının yunus emre'si olarak bilinen 16.

Feqiyê teyran için yapılan yorumları okuyabilirsiniz. Ji ewpaş zatê mezin, unvana feqyê teyran Kürt edebiyatında önemli bir şair, masal ve destan yazarıdır. Axavtina feqiyê teyran bi avê re. Feqîyê teyran, i̇slâmiyet'ten sonraki üç büyük kürt şairinden biridir. See more of feqîyê teyran û melayê cizîrî on facebook. Feqıyê teyran bütün hayatını okuma, yazma ve araştırmalarla geçirmiş. Feqiyê teyran şiirleri için tıklayın. Bu makalemizde feqîyê teyran şiirleri ile beraber feqîyê teyran kitaplarını içeren birçok bilgiye ulaşmanız mümkündür. Yazdığı bir çok eser bu günlere ulaşamamıştır. Miladi takvime göre ise 1561veya 1563'tür. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Diğer bütün eski kürt şairleri gibi bir i̇slam bilgini olan feqıyê teyran i̇slami bir aile içinde büyümüş, i̇slam'ı hakkıyla yaşamış bir şairdir.

Feqiyê teyran (born mir mehemed, kurdish: Feqîyê teyran û melayê cizîrî. Ew feqîyê hunermend, li werezûz medfune, eger zanakî kurdî, wer şê'rê wî bixune. Şexê senan, qiseya bersiyayî ve qewla hespê reş adlı. Feqiyê teyran için yapılan yorumları okuyabilirsiniz.

Kuşların talebesi Feqiyê Teyran'ın memleketi; Müküs/Bahçesaray (4) Kültür ve edebiyat (2 ...
Kuşların talebesi Feqiyê Teyran'ın memleketi; Müküs/Bahçesaray (4) Kültür ve edebiyat (2 ... from indyturk.com
Kürt edebiyatında önemli bir şair, masal ve destan yazarıdır. Feqiyê teyran için yapılan yorumları okuyabilirsiniz. Feqiyê teyran kitapları, incelemeleri ve yorumları, kitaplarından alıntılar ve sözler, kitaplarını kürt tasavvufi halk edebiyatının ilk temsilcilerindendir.feqıyê teyran;aşkın ve sevginin şairi olarak da. Feqîyê teyran feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Yüzyıl şairlerinden feqiye teyran rivayet edilir ki. Eli heriri ve melayê cizirî'dır. Ew feqîyê hunermend, li werezûz medfune, eger zanakî kurdî, wer şê'rê wî bixune.

Feqîyê teyran û melayê cizîrî.

* ey av û av ey av û av ma tu bi eşq û muhbet î mewc û pêlan kürt edebiyatının yunus emre'si olarak bilinen 16. Feqiyê teyran, dîwana feqiyê teyran (nşr. Axavtina feqiyê teyran bi avê re. Şexê senan, qiseya bersiyayî ve qewla hespê reş adlı. See more of feqîyê teyran û melayê cizîrî on facebook. Mezopotaya da adını duyan herkes kendisini. Diğer bütün eski kürt şairleri gibi bir i̇slam bilgini olan feqıyê teyran i̇slami bir aile içinde büyümüş, i̇slam'ı hakkıyla yaşamış bir şairdir. Nufuz sahibi olmayı, emirlik yapmayı bir kenara yıllar sonra babasının konağına döner feqiye teyran. Feqiyê teyran (born mir mehemed, kurdish: Feqîyê teyran û melayê cizîrî. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Teyrân şiirlerini bir divanda toplamamış, bazı şiirleri ilk defa aram çaçan m. Teyr u tuyur lê cevîn, şev u rojê ne razan.

Eli heriri ve melayê cizirî'dır feq. Feqıyê teyran kürt edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Share this:

0 Comments:

Posting Komentar